6 Şubat 2012 Pazartesi

pamukova tren kazası

mesela, yirmi iki temmuz iki bin dört'te pamukova'da bir tren kazası olmuştu, hatırlar mısınız? hepimiz unutmuşuz, değil mi? eski ve eksik altyapı üzerine yeni teknolojinin bindirilmesi sonucu oluşan bu kazada, kırk bir tren yolcusu hayatını kaybetmişti. bin bir sorumlusu olan bu katliam, makinistlerin üzerine yıkıldı. sekizde üç kusurlu bulunan baş makinist ve sekizde bir kusurlu bulunan ikinci makinist tutukluluk cezalarını çekip çıktılar. sekizde dört kusurlu bulunan "demiryolu"nun tam olarak ne olduğuysa hiç anlaşılmadı. insan mı, ray mı, kurum mu, tren mi? yani, suçun yarısının sahibi kayıp. bugün pamukova kazasını hatırlamamıza vesile olan olaysa vahim: dava, ocak ayı sonunda zaman aşımına uğradı. yedi şubat iki bin on iki'de görülecek davada, sanık avukatları davanın düşmesini talep edecekler. haydi, hepimize geçmiş olsun!

yüzyılın mucizesi hızlandırılmış trenle çağ atlayan memleketimizde, kırk bir insan ölmüş, çok mu!

nuh nebi'den kalma raylar üzerine kondurulmuş hızlı trenler, viyadükler, alt geçitler, üst geçitler, yarıklı yollar, tüneller, çöken karadeniz sahil yolları, bizans sarayları üzerine yapılan oteller, dolmabahçe'nin duvarlarını çatlatan oteller revaymış bize.

1 yorum:

  1. Blog siteniz araştırmalarımızda gerçekten yararlı oldu. Estetik Burun Ameliyatı olarak tüm verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil